Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Uppladdningen inför softboll-EM pågår för fullt

I sommar kommer softboll-EM att spelas den 25 Juni till 1 Juli i i Bollate som ligger beläget 1,5 mil utanför Milano, Italien. Sverige är ett av 23 deltagande länder och årets uppladdning pågår för fullt!

Under EM kommer Sverige att delta i Pool C tillsammans med Tjeckien, Österrike, Polen, Israel och Bulgarien.
Läs mer om hur turneringen spelas och annan info på Europeiska softbollförbundets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det svenska softbollandslaget som leds av förbundskapten Mattias Grimstoft kommer att ha en riktigt bra uppladdning inför årets EM med början helgen före EM då man spelar i Baltic Open, för att sedan fortsätta med gemensamma träningar och flera träningsmatcher under veckan innan EM drar igång.
Första stoppet på resan mot Italien blir Hamburg där laget kommer att träna och spela två träningsmatcher. Efter Hamburg går resan vidare mot Schweiz där tjejerna kommer att träna och spela träningsmatch mot det Schweiziska landslaget.
Sista träningsmatchen innan EM på kommer att spelas på torsdag den 22/6 mot regerande mästarna Italien. Då kommer tjejerna i landslaget redan att ha 6 matcher och minst 10 träningspass i ryggen!

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ tjejernas resa här på förbundets hemsida. Vi kommer att pressentera tjejerna i landslaget allt efter som att spelarna blir klara men vi börjar med att pressentera Emma Johanssen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en av deltagarna i coaching staben! 

Emma som har svenska rötter är en duktig coach som i år gör sin tredje säsong som assisterande softbollcoach på Alabama State University, en Div I-skola som deltar i Southwestern Athletic Conference (SWAC). 
Vi är så klart väldigt glada att välkomna Emma till vårt team! 

Publicerad: 2017-03-24

Senast uppdaterad: 2017-03-24

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se