Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbollutskottet - Vilka är vi och vad gör vi?

Softbollutskottet (SU) är ett utskott inom Svenska Baseboll & Softbollförbundet som har i uppdrag att jobba med att utveckla och ansvara för softboll i Sverige, ansvarområdet sträcker sig från barn och ungdom till senior.

Landslagsverksamheten faller däremot inte in under SU, den verksamheten planeras och styrs av respektive förbundskapten med stab, SU har självklart ett tätt samarbete med landslagen.

Utskottet som är tillsatt av förbundsstyrelsen består av 6 ordinarie ledamöter, utöver dessa så har även flera rådgivare bjudits in att delta i SUs arbete så att alla klubbar med softbollag i seriespel finns representerade.


Rent formellt så har de 6 ordinarie ledamöterna ”rösträtt”, och rådgivarna deltar fullt ut i alla diskussioner och kan lägga förslag. I praktiken tas beslut i regel genom att gruppen kommer överens under en diskussion.  

I gruppen finns just nu som tidigare nämnts representanter från alla de klubbar som har softbollag i seriespel vilket i dagsläget är rent genomförbart rent praktiskt efter som att det inte finns så många lag. Med detta sagt så ska ändå poängteras att uppdraget från förbundsstyrelsen är glasklart – att alla medlemmar i gruppen ska arbeta för svensk softbolls bästa för ögonen även om det ibland innebär nackdelar för den egna klubben.

Exempel på vad SU gör är bland annat att agera remissinstans för tävlingskommittén (TK) där SU själva aktivt kommer med förslag om någon regel behöver ändras, och även blir rådfrågade av TK när förslag på ändringar i tävlingsbestämmelserna kommer in till TK. SU arrangerar i samarbete med juniorlandslagets tränarstab och klubbar flera endagars breddläger för ungdomar under året mm.

Har du frågor eller vill engagera dig så är du välkommen att ta kontakt med någon från SU, du hittar kontaktuppgifter här på förbundets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vi tar gärna emot synpunkter och förlag, och svarar gärna på eventuella frågor – så tveka inte, lyft luren och slå en signal, eller skicka ett mail!

Publicerad: 2018-12-04

Senast uppdaterad: 2018-12-04

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se