Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Licens = Olycksfallsförsäkring

Säsongen närmar sig, även om förutsättningarna ser olika ut i landet, med snö i norra delen och barmark i söder. Vi vill då passa på att påminna om att licensen även omfattar en olycksfallsförsäkring.

Licensen är ett krav för att spela sanktionerade matcher under säsongen, men innehåller även en olycksfallsförsäkring om skadan skulle vara framme vid träning eller match.

Gäller både vid match och träning

Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar när spelaren deltar i match, organiserad träning eller prova-på verksamhet anordnad av Svenska Baseboll- och Softbollförbundet, dess distriktsförbund eller förening. Den gäller också under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Om en aktivitet sker på annan ort än hemorten (även utomlands), gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.

Utländska aktiva

Aktiva utanför EU- och EES-länderna som representerar svenska föreningar har inte rätt till offentligt finansierad vård i Sverige.

För dessa aktiva kan kostnaden för vård och behandling blir hög.

Komplettera gärna med försäkring för utländska medborgare K97 som dygnet runt ger kostnadstäckning vid olycksfall och akut sjukdom, upp till 300 000 kronor per skada.
Kontakta Folksam Idrott för att lösa denna extra försäkring för era spelare.

Telefon 0771-950 950
folksam.sport@folksam.se

Läs mer om vad som ingår i försäkringen på

Folksams hemsida

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Licensen - Nyckeltal för SBSF

Licenser är även det nyckeltal vi använder för att mäta vår verksamhet, och grafen ovan visa antalet licensierade spelare per sista april 2017 och 2018, och dagsaktuella siffror för 2019. 

Med två veckor kvar till sista april, och säsongen som närmar sig, kommer vi troligen bli minst lika många licensierade spelare som tidigare år den sista april.Publicerad: 2019-04-15

Senast uppdaterad: 2019-04-15

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se