Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Junior EM-Kval: Sverige slutade på 3:e plats.

För knappt två veckor sedan avgjordes EM-kvalet för juniorer i baseboll på Örvallen, där Sverige slutade på en tredje plats och Israel som vinnare.

Inför sista gruppspelsdagen hade samtliga lag som spelade möjlighet att ta sig till lördagens final, och då spela om en plats till nästa års JEM.

Belgien mötte Israel, där vinnaren skulle vara klar för finalen. Regn gjorde att matchen blev förskjute, men tack vare bra atbete av Fieldcrew kunde matchen starta så snart regnat uphört.
I botten av 7:e och sista inningen vände Belgein 9-13 till vinst 14-13 och var klara för final.
Förutsättningarna inför matchen Sverige-Storbitannien var då följande:

  • Vinner Storbritannien är de klara för final
  • Vinner Sverige med 6 eller fler runs är de klara för final.
  • Vinner Sverige med färre än 6 runs, går Israel till final.

Sverige, som hemmalag, tog ledingen direkt i första inningen med 1-0, innan man i tredje inningen utökade till 4-0. Ledningen utökades till de nödvndiga 6-0 i fjärde inningen innan Storbritannien i toppen av 6:e inningen reducerade till 1-6 och Sverige var tvugna att ta minst ett poäng i botten av 6:e inningen, då det var sista gången man var uppe och slog i och med ledningen som hemmalag.

Botten av 6:e inningen startarde med ett 30 minuters långt uppehåll på grund av problem med lamporna, när lamporna väl var med igen, lyckades Sverige ladda baserna med en bränd, men lyckades inte ta det behövliga poänget för 7-1 utan ställningen var fortfarande 6-1 och luften gick ur de svenska killarna samtidigt som Israelerna på läktaren jublade. Slutresultatet blev en vinst med 6-2, och en tredjeplats för de svenska killarna.

Det är tredje turneringen i rad, där Sverige hamnar så att det är poängberäkning som avgör och inte heller denna gången hade Sverige decimalerna på vår sida.

I finalen besegrade Israel Belgien med 8-5 och är klara för JEM nästa år.

  • Bäste Slagman: Daniel Laderman (ISR) .667
  • Bäste Pitcher: Tomasz Oberto Silva (BEL), ERA 0,84 med 8.1 innings pitchade
  • Turneringens MVP: Zev Moore (ISR)

Svenska Baseboll oc Softbollförbundet vill tacka Förbundskapten Björn Johannessen och hans ledarstab och killarna för en spännande vecka. vi vill rikta ett stort tack till alla som hjälpte till att stötta laget från läktaren.

Ett stort tack vill vi även rikta till Sundbyberg Heat med, Björn, Helena och Lars i  spetsen för ett bra arrangemang under veckan.

Boxscore och statistik från alla matcher finns att läsa på https://www.baseballstats.eu/2019/sundbyberg/schedule.php Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2019-07-26

Senast uppdaterad: 2019-07-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se