Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbollens landslagsledning knyter kontakter i Holland!

Under veckan är två av svenska landslagets tränarstab för damsoftboll, på besök hos Saskia Kosterink på hennes arbetsplats på CTO i Amsterdam.

På CTO tränar Saskia, med kollegor, Hollands softbollandslag samt Hollands ”National Talent Academy” (baseboll- och softboll 16-19 år). Under tre dagar har den svenska tränarstaben tagit del av Holländska akademins- och softbollandslagets träningsprogram, som bl.a. bygger på ”Constraints Led Approach” och ”biomechanics”. Det har även framgått att de har ett nära samarbete med forskningen för att få en bättre förståelse för hur de kan utveckla sina spelare. Under dagarna har det även getts möjlighet att följa akademins och landslagets tränings- och utbildningspass.


Imorgon är sista dagen på denna intensiva men lärorika resa och det har varit intressant att se hur Holland arbetar med sina landslag, senior och U18 damer, och ”National Talent Academy”. Jag hoppas att vi kan dra många lärdomar av resan för att skapa en positiv utveckling av softbollandslagen, damer- och junior, säger Jonna Källström, förbundskapten damsoftboll.

Resan har varit självfinansierad och förutom Jonna Källström är också Paulina Landin med på studieresan som pågår mellan 13-16 januari.

Publicerad: 2020-01-15

Senast uppdaterad: 2020-01-15

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se