Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kvalificeringshelg USM U15 Baseboll

2020 har inneburit utmaningar i att få till spelmöjligheter för våra U15-ungdomar. Trots detta har många klubbar gjort ett fantastiskt jobb med träningar och matcher utifrån de svåra omständigheter som Corona har medfört.

Normalt anger tävlingsbestämmelserna att kvalificering till USM (U15) baseboll sker genom ett samlat serieresultat från cuper och lokala matcher. De fyra med bäst resultat har tidigare kvalificerat sig till USM. Det finns också en tröskel på minst 15 genomförda matcher för att kunna delta i ungdomsmästerskapen.

 

I en dialog mellan Ungdomsutskottet och Tävlingskommittén har vi kommit fram till att det inte är rätt att använda sig av den ordinarie serietabellen eftersom alla cuper varit inställda och det funnits väldigt skiftande möjligheter att ordna lokala matcher. Istället kommer vi att arrangera en kvalificeringshelg 19-20 september för de U15-lag som önskar delta i USM i år. Även långsiktigt ser UU ett eget värde med att frikoppla kvalificering till USM ifrån våra ungdomscuper där fokus ska ligga på utveckling.

 

UU i samarbete med TK ställer därför frågan till landets klubbar om vilka U15-lag som är intresserade av att spela USM i år med kvalificeringshelg 19-20 september samt slutspel för fyra lag 26 september i Sundbyberg. Anmälan sker senast 1 september till daniel.lindkvist@baseboll-softboll.se

 

TK och UU söker också arrangör/-er till kvalificeringshelgen 19-20 september. Ansökande klubbar ska ha möjlighet att genomföra ett säkert arrangemang utifrån de begränsningar som finns för Corona. Det kan också bli aktuellt med två parallella arrangörer om antalet anmälda lag blir stort. Vi behöver intresseanmälan från arrangörer senast 28 augusti till daniel.lindkvist@baseboll-softboll.se

 

Exakta spelformer beslutas utifrån antal deltagande lag samt arrangör.

 

Med vänlig hälsning

 

Ungdomsutskottet och 

Tävlingskommittén 

 

För mer information kontakta Daniel Lindkvist

Publicerad: 2020-08-17

Senast uppdaterad: 2020-08-17

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se