Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Sölvesborg mästare igen

Sölvesborg Svenska Mästare igen

SM-final 3
Lagen gick in för spel i första matchen på Deer Creek Park med 1–1 i matcher.
Det bjöds på väldigt fin pitching från matchens startande pitchers och bra försvarsspel.
Sölvesborg tog ledningen med 2–0 i andra, för att sedan utöka till 3–0 i tredje inningen. Sundbyberg svarade med att ta en poäng i toppen av fjärde. Med ställningen 3–1 så stängde pitchers och defensiven ner all offensiv.
Joel Johnson kom in som relief-pitcher för Joe Wittig i sjunde inningen. Sundbyberg försökte men kunde inte lista ut Joel. Kombinationen Joe och Joel höll Sundbyberg till två hits och Firehawks vann matchen med 3–1.

SM-final 4
Med Sölvesborg en match från sitt andra raka SM-guld ställde man veteranen
Eddie Aucoin på kullen. Heat svarade med sitt ess Moisses Pargas. Sundbyberg kom ut med en enorm energi och startade matchen väldigt starkt genom att ta två poäng i första inningen. Firehawks kämpade tillbaka med en poäng i andra och en poäng i tredje inningen.
I sjätte inningen hotade Sölvesborg efter att Terrell Joyce slog en leadoff dubbel. Det följdes upp med en fin singel av Clement Esteban där Joyce försöker ta poäng men Victor Croneld gör ett otroligt fint spel och slänger ut honom på hemplattan. Av det fick Heat energi och svarade med att ta två poäng i sjunde inningen samt stänga matchen med bra pitching och fint försvarsspel bakom Jesper Svedhem. Matchens sista spel blev en bränning på hemplattan efter ett fint kast av Adam Hopkins. Slutresultatet skrevs till 2–4.

SM-final 5
Likt andra matchen i Sundbyberg kom Firehawks ut med en enorm energi efter
förlusten från lördagen. Man började matchen med aggressiv slagning och det gav
resultat direkt i första inningen där man tog hela sju(!) poäng på Nicklas Melin.
Samtidigt ställde Firehawks Ben Johnson på kullen.
Efter den händelserika öppningen så lugnade matchen ner sig och bjöd på en matchbild väldigt lik lördagens matcher.
Sundbyberg kämpade hårt men lyckades inte få ihop ett seriöst hot mot Sölvesborg och fick aldrig kontakt. I botten av åttonde inningen med ställningen 8-1 fick Firehawks laddade baser med två brända. Markus Melendez slog en lyra till rightfield som tappades vilket ledde till att alla tre löpare tog sig hem. Det blev matchens sista spel och vi fick ett slutresultat som skrevs till 11–1.

Till Finalseriens MVP valdes Joe Wittig från Sölvesborg.

Publicerad: 2020-09-20

Senast uppdaterad: 2020-09-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se