Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Herrsoftboll: Sista lägret för året

I helgen genomförde landslaget i Herrsoftboll årets sista planerade gemensamma träning, på Bosön i Stockholm.

Alla spelare fick en genomgång i hur att mäta förbättringar i fysik, rörlighet, styrka och snabbhet, med hjälp ifrån Jonna Källström och Rickard Åström. Laget avslutade sedan säsongen 2020 bra med fys-tester, en lång stationsindelad slagträning, följt av en tuff genomkörare för pitchers och catchers, som höll på en bit in på lördagskvällen. På söndag förmiddag träffades herr- och damlag för en fotografering där Chris Turner vänligen ställde upp som fotograf. Alla sjöng ”-Ja må han leva” för Daniel André, som blev lika överraskad som hans dotter, att det var hans födelsedag. Dagen fortsatte med defensiva övningar för infield och outfield och rundades av med en internmatch där Kalle Hjelm och Niklas Af Forselles stod för utmärkt slagning.

Coach Nukunuku släppte iväg truppen med några vänliga ord om att spelarna inte ska låta sin position ”rosta” över vintern, utan att alla är tillbaka, redo på samma nivå, till första lägret 13-14 februari 2021. ”Batteri gruppen”, dvs pitchers & catchers, hoppade på direkt och bokade in en extra träning tillsammans med coach i Göteborg 31okt-1nov, för att vara bättre förberedda till matcherna inför EM 2021.

Coach Nukunuku vill tacka samtliga i landslagsledningen och alla spelare för ett väldigt bra år för utvecklingen av sporten i Sverige och också välkomna Alejandro Reyes till EM-truppen 2021.

Publicerad: 2020-10-19

Senast uppdaterad: 2020-10-19

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se