Gå till innehåll
Baseboll
Baseboll

Tre svenska spelare och en ledare inbjuden till European Development Tournament - EDT

Vi har glädjen att meddela att 3st svenska basebollspelare samt en svensk ledare har av Major League Baseball, MLB, bjudits in till ”European Development Tournament - EDT” i London under juni månad.

90st spelare från hela Europa är inbjudna av MLB och kommer forma 3st lag som kommer spela 4st matcher vardera. Utöver matcherna även träningspass under veckan. Som avslutning på turneringen kommer samtliga spelare och ledare få möjligheten att se MLB-matchen mellan St Louis Cardinals och Chicago Cubs. I anslutning till turneringen/lägret kommer många av MLB:s talangscouter att finnas på plats som förstås är en möjlighet för spelarna att få visa upp sig. Spelarna behöver bara betala sin resa till London, sen täcker MLB resterande kostnader i London vad gäller transporter, logi och mat. Utöver det ekiperas de med MLB-kläder av olika slag. Vi vill nedan presentera både ledaren som blivit inbjuden tillsammans med spelarna, samt att vi ställt två typiska sportjournalist-frågor…

De inbjudna är


Kurt Ramsay – Pitching Coach


Kurt Ramsay, med en bakgrund som spelare i Australien och Leksand och ledare på Akademin som pitching coach. Dessutom har Kurt varit med som ledare i seniorlandslaget som pitching coach 2015-2016 och är tillbaka i samma roll sedan 2022. Kurt kommer finnas med i London som just Pitching Coach.

”Vad har du för förväntningar på lägret i London?”

”Hur känns det att du kommer åka tillsammans med 3st spelare från Sverige?”

Kurt – ”Självklart är det en ära att bli utvald och inbjuden som coach och representera Sverige och vara del av en grupp coacher från Europa som tillsammans med MLB Coacher ska hjälpa till att guida och inspirera de utvalda spelarna. Jag ser fram emot att få jobba med och vara del av Europas främsta spelare i denna åldersgrupp och att få vara med att hjälpa dom i vad som kan komma bli en av de viktigare händelserna i deras unga karriärer. Tillsammans med tre mycket talangfulla svenska spelare, hoppas jag på att få visa upp en hög basebollnivå, både på plan och vid sidan av plan. Samtidigt som jag kommer att försöka njuta så mycket som möjligt i en ”once in a lifetime opportunity”.


Olle Jerfsten – pitcher, RHP.

Klubbadress 2023: Rättvik

Moderklubb: Sundsvall

Olle med erfarenhet från både juniorlandslag och seniorlandslag har tidigare varit uttagen till MLB-läger, men då i Regensburg, Tyskland. Han har också erfarenhet från spel i Holland Olle är född 2004 och med moderklubbsadress Sundsvall. Olle är elev på NIU-baseboll i Leksand, kallat Akademin.

”Vad har du för förväntningar på lägret i London?”

Olle - Jag förväntar mig en rolig och utvecklande upplevelse med bra motstånd och kunniga tränare. Jag ser fram emot att få tävla mot dem bästa i Europa och få visa vad jag kan.

”Hur känns det att ni är 3st spelare från Sverige?”

Olle - Det är väldigt roligt att vi är flera stycken från Sverige som får åka och att vi får dela denna upplevelse tillsammans.


Linus Ritzen – pitcher, RHP.

Klubbadress 2023: Karlskoga

Moderklubb: Sölvesborg

Linus med erfarenhet från juniorlandslaget och spel i PONY League har Sölvesborg som moderklubb och är elev på NIU-baseboll i Leksand, kallat Akademin.

”Vad har du för förväntningar på lägret i London?”

Linus – ” Jag blev väldigt positivt överraskad när jag fick meddelandet att jag hade blivit inbjuden till lägret i London. Jag har inte så höga förväntningar på lägret då jag aldrig varit på något liknande innan, men jag har höga förhoppningar och ser fram emot det väldigt mycket.”

”Hur känns det att ni är 3st spelare från Sverige?”

Linus – “Det känns jättekul att jag har blivit inbjuden till detta, att få åka dit med två lagkamrater från Akademin gör att det blir ännu roligare. Jag tycker att det är bra att tre svenskar har blivit inbjudna till lägret, men hade varit väldigt kul om fler svenskar hade fått möjligheten att delta.”


Victor Wahlberg – Infielder

Klubbadress 2023: Sundbyberg

Moderklubb: Sundbyberg

Victor med erfarenhet från både juniorlandslag och seniorlandslag. Dessutom spel internationellt i ”Battle at the Castle” och ”European Draft Series” i Holland. Victor är elev på NIU-baseboll i Leksand, kallat Akademin.

”Vad har du för förväntningar på lägret i London?” -

Victor - ”Vart ska man börja egentligen... Jag satt i slagtunneln när jag fick beskedet om att jag blivit inbjuden till EDT, kunde inte tro det. Det är just dessa möjligheter man alltid drömmer om att få vara med om. Jag förväntar mig att det kommer vara mycket bra kvalitet på spelarna som är med på detta läger. Jag ser det som en oerhörd språngbräda för mig att kunna utvecklas som spelare ytterligare. Jag har hört att det kommer vara mycket scouter på plats, vilket jag ser oerhört mycket fram emot.”

”Hur känns det att ni är 3st spelare från Sverige?” –

Victor – ”Jag tycker att det är oerhört roligt att mina lagkamrater på Sweden Academy också kommer vara med på denna resa. Det visar verkligen på att all den träning vi lagt ner tillsammans gett resultat. Ser verkligen fram emot att åka dit med dem.”

SBSLF gratulerar alla fyra!

Publicerad: 2023-02-14

Senast uppdaterad: 2023-02-14

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund