Gå till innehåll
Lacrosse
Lacrosse

FINALERNA 2019 ÄR AVGJORDA!

Finalerna 2019 är avgjorda!

2019 års svenska mästare är nu korade! Vi gratulerar guldmedaljörerna Farstas damer, Sundbybergs herrar och Lunds juniorer – värdiga svenska mästare i dam-, herr-, respektive juniorserien.

Farstas damer fick återigen kliva högst upp på pallen efter att förra året fått nöja sig med ett silver. I semifinalen besegrade man Luleå med 7-3 och fick i finalen möta Linköping, som i sin tur gått segrande ur den andra semifinalen mot Sundbyberg med 4-7. Finalen var en riktig nagelbitare och avgjordes inte förrän i i slutminuten. Matchen slutade 7-6 till Farsta.

Sundbybergs herrar, som senast vann SM-guld 2016, tog sig i år till final genom att besegra Göteborg med 6-1 i semifinalen. I finalen mötte man 2018 års mästarlag Nordia, som slagit ut Linköpingmed 4-0 i semin. Även herrarnas final var intensiv och jämn och Sundbyberg kunde till slut säkra guldet med 3 mål mot 2.

I pojkjuniorernas final möttes förra årets juniormästare Farsta och fjolårets silvermedaljörer Lund. Lund, som tidigare under säsongen haft övertaget, tog till slut sin revansch och säkrade guldet med 7-1.

Ett stort grattis till välförtjänta segrar för de tre guldmedaljörerna!

92 personer bokade upp sig för finalavslutning, bankett och prisutdelning i Folkets Hus, Bagarmossen.

Publicerad: 2019-10-06

Senast uppdaterad: 2022-12-02

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer

SVENSKA LACROSSE FÖRBUNDET

Sverige Lacrosse arbetar långsiktigt på att bli medlem i det svenska riksidrottsförbundet och det internationella lacrosseförbundet FIL arbetar fokuserat för att bli en Olympisk idrott 2024. Sedan 2012 är Lacrosse en sport inom Sport Accord och en möjlig idrott under World Games 2017.

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Följ vårt nyhetsbrev för att få reda på allt som händer i Lacrosse Sverige!

Logotype text