Gå till innehåll
Lacrosse
Lacrosse

FINALERNA 2019 ÄR AVGJORDA!

Finalerna 2019 är avgjorda!

2019 års svenska mästare är nu korade! Vi gratulerar guldmedaljörerna Farstas damer, Sundbybergs herrar och Lunds juniorer – värdiga svenska mästare i dam-, herr-, respektive juniorserien.

Farstas damer fick återigen kliva högst upp på pallen efter att förra året fått nöja sig med ett silver. I semifinalen besegrade man Luleå med 7-3 och fick i finalen möta Linköping, som i sin tur gått segrande ur den andra semifinalen mot Sundbyberg med 4-7. Finalen var en riktig nagelbitare och avgjordes inte förrän i i slutminuten. Matchen slutade 7-6 till Farsta.

Sundbybergs herrar, som senast vann SM-guld 2016, tog sig i år till final genom att besegra Göteborg med 6-1 i semifinalen. I finalen mötte man 2018 års mästarlag Nordia, som slagit ut Linköpingmed 4-0 i semin. Även herrarnas final var intensiv och jämn och Sundbyberg kunde till slut säkra guldet med 3 mål mot 2.

I pojkjuniorernas final möttes förra årets juniormästare Farsta och fjolårets silvermedaljörer Lund. Lund, som tidigare under säsongen haft övertaget, tog till slut sin revansch och säkrade guldet med 7-1.

Ett stort grattis till välförtjänta segrar för de tre guldmedaljörerna!

92 personer bokade upp sig för finalavslutning, bankett och prisutdelning i Folkets Hus, Bagarmossen.

Publicerad: 2019-10-06

Senast uppdaterad: 2022-12-02

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer